Verkopen of verhuren

Wenst u uw eigendom te VERKOPEN en wenst u een makelaar die u bijstaat met raad en daad, die u een correct advies geeft en u niet de hemel op aarde belooft? Dan zit u goed bij KEGA vastgoed.

Wij begeleiden u van begin tot bij de notaris.

Wat doen wij voor u :

1) Allereerst maken wij een realistische schatting rekening houdende met markt.

De schatting is zeer belangrijk en is geen natte vinger werk. We houden rekening met oppervlaktes, ligging en met de voor- en de nadelen van een eigendom. Zo komen we tot een marktconforme schatting en beloven we u niet de hemel op aarde.

2) Opmaken van een verkoopsopdracht zoals voorgesteld door het BIV in samenspraak met de overheid.

Deze conforme verkoopsopdracht bepaalt zeer duidelijk de verplichtingen van zowel verkoper als makelaar. U kan deze opdrachten tevens raadplegen op www.biv.be

3) Maken van een professionele foto reportage

Het mooi voorstellen van uw eigendom is zeer belangrijk. Dankzij aangepast materiaal kunnen alle kamers volledig worden voorgesteld.

4) Verkoopsbord

We plaatsen een mooi en duidelijk verkoopsbord dat goed zichtbaar is voor kandidaten.

5) Samenstelling dossier

Wij communiceren met de notaris van uw keuze voor de aanvraag van de wettelijke documenten zoals kadastrale legger, kadastraal plan, bodemattest, stedenbouwkundige inlichtingen en kopij aankoopakte. Deze documenten zijn verplicht voor de opstelling van een verkoopsovereenkomst. Ingeval van klein beschrijf is het belangrijk de legger 'klein beschrijf' reeds aan te vragen om zekerheid te geven aan de koper.

Indien het de verkoop van een appartement betreft hebben we tevens de basisakte nodig.

We zullen dan de syndicus aanschrijven voor de verplichte informatie. Deze laatste moet ons het volgende bezorgen :

- 2 laatste kostenafrekeningen

- 3 laatste verslagen van de algemene vergaderingen

- bedrag van het werkkapitaal en van het reservefonds.

6) EPC en keuring elektriciteit

Wij maken afspraken voor u voor de opmaak van het Energie Prestatie Certificaat en de keuring elektriciteit. Zonder EPC mag uw eigendom niet te koop of te huur worden aangeboden. Hierop worden regelmatig controles uitgeoefend met boetes als gevolg. 

7) Maken van een uitgebreide beschrijving van uw eigendom

Vooraleer uw eigendom wordt gepubliceerd, maken wij in samenspraak een volledige en aantrekkelijke beschrijving van uw eigendom zodat kandidaten intresse krijgen om te komen kijken.

8) Plaatsen van uw eigendom op het internet

Plaatsen van uw eigendom op verschillende websites zoals www.kegavastgoed.be, www.immoweb.be, www.hebbes.be, www.vlan.be, www.kapaza.be

9) Klantenbestand

Alle kandidaat kopers waarmee we in contact komen worden opgenomen in ons zoekersbestand. Dankzij ons centrale systeem worden al deze mensen automatisch op de hoogte gebracht wanneer wij een nieuw eigendom in portefeuille hebben gekregen dat aan hun criteria voldoet. 

10) Publiciteit

In samenspraak met u maken we gerichte publiciteit in diverse media. Niet elk eigendom is het zelfde en daarom is een gerichte aanpak essentieel.

11) 7/7 bereikbaar voor u en kandidaat - kopers

Wij zijn constant bereikbaar voor iedereen en zijn niet gehouden aan kantooruren. De meeste mensen werken tenslotte zelf en kunnen niet zomaar op elk moment op zoek gaan naar een eigendom en bellen voor informatie. Daarom is ons kantoor constant bereikbaar.

12) Professionele begeleiding van kandidaat kopers bij bezichtigingen.

Bij bezichtigingen zijn wij altijd aanwezig. Kandidaten worden op een rustige, aangename en professionele manier rondgeleid in uw eigendom waarbij er voldoende tijd is voorzien voor vragen.

13) Constante evaluatie met u over de reacties van de bezoekers

Evalutatie is één van de belangrijkste taken van de makelaar. Uw wordt door ons voortdurend op de hoogte gebracht van de reacties van bezoekers, aantal telefonische reacties, reacties via email en gevoerde publiciteit. Op deze manier kan er eventueel tijdig worden bijgestuurd en wordt u niet aan uw lot overgelaten.

14) Onderhandelen met kandidaat kopers

Indien een kandidaat interesse heeft, kan hij eventueel! een bod uitbrengen. Er kan over verschillende factoren worden onderhandeld. Dit gebeurt in samenspraak met u en op een professionele manier zodat wij voor u het beste resultaal behalen.

15) Opstellen van een conforme verkoopsovereenkomst

Wanneer er een akkoord is tussen koper en verkoper dient er een verkoopsovereenkomst te worden opgesteld. De koper heeft ook een vrije notaris keuze. Het ontwerp wordt door ons opgesteld op ter controle voorgelegd aan beide notarissen. Op deze manier bent u en de koper zeker dat alles correct verloopt.

Na de ondertekening zullen wij de ondertekende versie bezorgen aan de beide notarissen.

16) Aanwezigheid bij de ondertekening van de notariële akte. 

Als allerlaatste, de effectieve verkoop zijn wij ook aanwezig tijdens het verlijden van de notariële akte en dit dikwijls tevens voor overhandiging van de sleutels, EPC en het overdragen van de leveringscontracten.

 

Wenst u uw eigendom te VERHUREN en wenst u een makelaar die u bijstaat met raad en daad en die u een correct advies geeft? Dan zit u goed bij KEGA Vastgoed 

1) Huurprijs

In samenspraak met u bepalen we een correcte huurprijs op basis van oppervlakte, ligging, staat van onderhoud...

2) Bord

We plaatsen een mooi en duidelijk te huur bord dat goed zichtbaar is voor alle kandidaten.

3) Professionele foto reportage

Het mooi voorstellen van uw eigendom is zeer belangrijk. Op deze manier kunnen alle ruimtes goed voorgesteld worden.

4) EPC

Ook bij de verhuring is het Energie Prestatie Certificaat verplicht alvorens men start met de publicatie! Wij zorgen voor de afspraak met iemand die dit EPC kan opmaken.

5) Publicatie

Wij publiceren uw eigendom op diverse websites zoals www.kegavastgoed.be, www.immoweb.be, www.hebbes.be, www.vlan.be

6) Bezoeken

Wij organiseren de bezoeken met kandidaten en zijn hierbij altijd zelf aanwezig.

7) Screening

Wij screenen de huurders zo goed en volledig mogelijk zodat u weet wie in uw eigendom komt wonen.

8) Huurcontract

Wij stellen een conform huurcontract op en bepalen in samenspraak met u de termijn ervan. Na ondertekening zorgen we ook voor de registratie van het huurcontract. 

Kortom, indien u met KEGA Vastgoed uw eigendom wenst te verkopen of te verhuren doet u dat zonder zorgen.

Wilt u uw eigendom verkopen of verhuren en wilt u geen zorgen, aarzel dan niet ons te contacteren voor een vrijblijvend gesprek.

Wilt u uw eigendom laten beheren, klikt dan op KEGA rentmeester Antwerpen om na te kijken wat wij voor u kunnen doen.